Met zo min mogelijk inspanning of moeite geld verdienen tijdens je studietijd en ook nog een beetje leuk werk doen; het kan! Hierbij vier prima bijbanen die goed te combineren zijn met jouw studie.

Callcenter

In een callcenter werken is makkelijk verdienen, je moet alleen wel bestand zijn tegen ontevreden mensen want de meeste bellers hebben een probleem of klacht welke opgelost dient te worden. Die moet je dus oplossen en daar zoeken veel bedrijven de beste mensen voor. Met dit werk ontwikkel je dan ook je empathisch vermogen, je bouwt geduld op en raakt stressbestendig. Vooral banken en verzekeringsmaatschappijen willen goed geld betalen voor medewerkers die hun klanten tevreden kunnen houden.

Chauffeur

Heb je je rijbewijs en meer dan een jaar rijervaring? Dan kun je aan de slag als chauffeur. Er zijn genoeg bedrijfjes waar je je kunt inschrijven. Het werk is meestal in de avonduren en de helft van de tijd zit je gewoon in de auto te wachten, in die tijd kan je dus fijn doorstuderen.

Horeca

Hoewel het percentage afneemt, is de horeca nog steeds erg populair als bijbaan. Onder de 16 kun je als afwasser beginnen, maar in de keuken helpen, in de bediening of achter de bar staan, is natuurlijk het leukst. Je moet wel erg flexibel zijn en na sluitingstijd schoonmaken hoort er helaas ook bij. Daarbij kom je wel veel in aanraking met de gasten en leer je goed met mensen omgaan. Het mooie van de horeca is de fooi die vrijwel standaard gegeven wordt in Nederland. Het verschilt natuurlijk per horecagelegenheid hoeveel dat is.

Bijles

Ben je ergens goed in? Bijvoorbeeld: rekenen, Nederlands, Engels of economie? Geef dan bijles. Dit kan natuurlijk aan je medestudenten, maar er zijn ook meer dan genoeg scholieren die wel wat hulp kunnen gebruiken. Gooi briefjes door de bus bij jou in de buurt of plaats een ‘advertentie’ op een buurt-app of social media community. Hetzelfde geldt voor allerlei andere diensten zoals
oppassen, de hond uitlaten, schoonmaken of tuinonderhoud. Er zijn genoeg mensen die wel wat hulp in de huishouding kunnen gebruiken.

Bron: Studentenvacature.nl, Rabobank.nl, Overheid.nl