Heb jij al een smartwatch om je pols? Of sluit jij zo de leukste goodies aan je laptop? Is je mobieltje al voorzien van apps die je dit schooljaar niet mag missen? Een overzicht van musthaves.

Altijd up-to-date

Smartphones zijn niet meer weg te denken… maar met de komst van de smartwatch kun je de telefoon tijdens colleges mooi in je tas laten. Je checkt nieuwe mailtjes gewoon op je horloge en een storend telefoontje is met één druk op het scherm zo geannuleerd. Verschillende leveranciers hebben de afgelopen tijd smartwatches op de markt gebracht.

Hi_Fotolia_57905812_Subscription_Monthly_M

Unieke beelden

Je studententijd wil je op beeld vastleggen. Dan kun je kiezen voor een fotocamera of juist voor wat extra’s. Tijd voor actie? Dan ga je voor een robuuste actioncamera. Bekijk je het liever van bovenaf, kies dan voor een drone. De helikopertjes met camera worden steeds betaalbaarder.

USB

Vraag je je af wat je toch met al die USB-aansluitingen op je computer of laptop moet? Wij weten er raad mee. Er zijn ontzettend veel leuke goodies verkrijgbaar. Wat denk je van een toetsenbordstofzuiger, bekerwarmer, glitterlamp ventilator, extra luidspreker, massagebal of kerstboom?

Hi_stofzuiger

Apps

Check vooraf of de hogeschool of universiteit waar jij studeert een app heeft. Hogeschool Utrecht, InHolland en de Christelijke Hogeschool Ede maken bijvoorbeeld gebruik van StuComm. In hun app kun je onder andere je rooster, studievoortgang en cijfers bekijken. Valt er een college uit of staat er een cijfer online, dan krijg je een melding.

Haasten?

Als je een avondje hebt doorgehaald, wil je het liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen. Onnodig op de bus of trein staan wachten, is dan natuurlijk zonde. Gelukkig is er dan Moet Ik Rennen? Deze app geeft aan hoeveel tijd je nog hebt om je aansluiting te halen. TimesUpp is een andere aanrader; die is ook ideaal voor automobilisten.

Liefde

Een lekker ding gespot in de universiteitsbibliotheek? Durfde je hem of haar niet aan te spreken? Geen punt. Gebruik dan Spotted – voor meer echte liefde. Is weer eens iets anders dan Tinder.

Stufi

Heb jij ook last van een chronisch geldtekort… Via De Studentenapp krijg je een melding als je studiefinanciering of zorgtoeslag wordt gestort. Ook vertragingen worden in deze app weergegeven. Zit je dan toch te wachten op de trein, dan kun je makkelijk het laatste studentennieuws lezen.

Geld tegoed?

Heb jij nog geld tegoed? Er zijn verschillende apps waarmee je je ‘boekhouding’ goed bij kunt houden. Ideaal, want een gedeelde rekening in een studentenhuis zorgt vaak voor gedoe. Spent is hierbij een aanrader. Er wordt één beheerder aangesteld, die meldt de rest van de groep aan en houdt alle uitgaven bij. Met één druk op de knop heb je een handig overzicht.

To do

Wil je zoveel mogelijk tijd overhouden voor leuke dingen, plan dan je studietijd goed in. Een to do-app met koppeling naar je agenda is dan ideaal. Samenwerken hoort er natuurlijk ook bij; dan is het wel zo fijn als je ook een gezamenlijke lijst bij kunt houden. Kortom: een app als Todoist is ideaal.