Gadgets en apps die het studentenleven makkelijker maken

Ken je dat? Heb je net voor de zesde keer op rij een sleutel bij laten maken omdat jij ze steeds op miraculeuze wijze laat verdwijnen. Of aan het einde van je eerste schooljaar ontdek je dé app die je hele eerste jaar gemakkelijk had kunnen maken. Deze gadgets & apps zijn onmisbaar voor de student anno 2016 (en ook handig als je niet studeert).

Hi_dreamfarm_oni_onwhite_charcoal_1

Multifunctioneel – Oni

Ben jij een keukenprins(es)? Dan komt de Oni zeker van pas. Dit multifunctionele mes is zowel bruikbaar bij snijden, smeren en je kan er net dat laatste restje uit de pindakaaspot mee schrapen. Daarnaast snijdt ‘ie ook nog eens gemakkelijk verpakkingsfolie.

Hi_xppx

Fietsopener – X-3-P Superstar

Je fietsketting ligt eraf, of je hebt even geen flessenopener bij de hand. Voor beide situaties is er één tool. Met de X-3-P Superstar kun je meerdere problemen oplossen. Bovendien is ‘ie makkelijk mee te nemen én magnetisch.

Hi_jmerewind-gry_1_

Casettebandje – Organiser

Breng je bureauspulletjes nu samen in één organiser. Pennen, potloden, punaises, plakband; je kunt het allemaal kwijt in de Rewind. Speciaal voor de student die stiekem nog terugverlangt naar het cassettebandje en vroeger tijden.

Hi_Kirsten-gadgets-tapp3

Open indruk! – TAPP

Verslapen! Haast! Snel gooi je je spullen in je tas en spurt je je huis uit om buiten tot de conclusie te komen dat je geen idee hebt waar je fietssleutel is. De tijd tikt rustig door terwijl jij je tas ondersteboven houdt. Nergens dat sleuteltje. En dat terwijl jij dit college juist niet moest missen. Voor deze situatie zou het handig zijn wanneer je je slot met een vinger kunt openen en dat kan! Voor aan je tas, je kluisje of je fiets! TAPP – Voor € 36,- zoek jij je niet meer een ongeluk.

Hi_Kirsten-Gadgets-Duolingo1

App – Taal leren doe je zo!

Overweeg je een buitenlandse studie maar is de taal jouw barrière? Of wil je gewoon een multilinguist worden? Dan is Duolingo dé app. Je kunt zelf de snelheid van je taalcursus bepalen en het is nog gratis ook! Niet alle talen zijn vanuit het Nederlands te leren, dus de basisvaardigheid van Engels heb je wel nodig.

Hi_logo

App – Prioriteiten stellen

“Wacht, nog even Facebook checken”. Herkenbaar? De app SelfControl beperkt je toegang tot afleidende websites voor een ingestelde tijd.
Zo kun je je focus verleggen naar wat écht belangrijk is.

Hi_Kirsten-gadgets-wunderlist

App – Planning planning planning

Een studie bestaat grotendeels uit een goede planning. Toch schiet planningen maken er vaak bij in. Wat je nodig hebt is een overzichtelijke, makkelijke to-do-list die je ook nog met anderen kan delen. En hier komt het wonderlijke lijstje van Wunderlist kijken, een superhandige app voor op je laptop en telefoon. Afvinken maar!

Hi_mintapp

App – Gat in je hand

Als student geef je soms veel geld uit. Overzicht kwijt? Met de app Mint houd je gemakkelijk je budget bij en kun je eenvoudig checken wat je overhoudt als je bijvoorbeeld uitgaat.

Hi_Schermafbeelding-2016-03-11-om-11.37.59

App – Moeilijk doen

Ben jij ’s ochtends niet uit je bed te krijgen? Probeer Alarmy, ‘The World’s Most Annoying Alarm App’. Om deze wekker te stoppen moet je echt moeite doen door een bepaalde actie te ondernemen met je telefoon.

Hi_Kirsten-gadgets-Okidome

Plak de plant – Okidome

Wil jij iets groens in je huis of je eigen verse kruiden in de keuken, maar de oppervlakte van je studentenwoning laat dat niet toe? Plak dan gewoon een plant tegen je raam, of je koelkast, of gewoon op de tegels aan je keukenwand! Lekker handig en gezellig. Voor nog geen 20 euro hangt ie al aan jouw muur!