Jaarlijks worden er zo’n 800 festivals gehouden door heel Nederland die gezamenlijk ruim 22 miljoen mensen trekken. Doel is even helemaal los gaan op de muziek. Liefst zo lang mogelijk. “Om een festival legaal en veilig door te komen zijn smart drugs een alternatief”, licht een woordvoerder van Dutch-smart.nl toe.

“Als festivalgangers kom je niet alleen om naar muziek te luisteren; je wilt even helemaal uit je dak gaan. Om dat vol te houden kunnen de nodige gevaarlijke en chemische harddrugs stimulerende middelen worden geslikt, gesnoven of gedronken worden. Deze harddrugs zijn erg gevaarlijk, maar er zijn ook plantaardige producten.

“De effecten van smart drugs hoeven geheel niet onder te doen voor de hard drugs varianten. Happy-Caps zijn bijvoorbeeld de nummer 1 herbal energizer in Nederland, en gaat bijna richting het echte werk. Het geeft je een enorme energieboost, zonder de onaangename bijwerkingen die harddrugs wel kunnen geven. Dat is het grote voordeel van de natuurlijke producten die je in een online smartshop kunt vinden.”

Smartshops zijn bekend geworden door de verkoop van zogeheten paddo’s. Deze zijn inmiddels verboden. Een smartshop verkoopt ook een heleboel alternatieve producten die een bewustzijnsbeïnvloedend effect kunnen hebben. De plantaardige werking kun je indelen naar effect. Zo zijn er energie gevende kruiden zoals kolanoot en guarana. Rustgevende kruiden als kanna en kratom. En opwindende kruiden zoals damiana. Ook kun je bij de smartshop terecht voor: energizers, voedingssupplementen en anti-katermiddelen.