Je studententijd zal over het algemeen een zeer drukke periode zijn! Niet alleen maak je voor het eerst tentamens, ook kom je in contact met nieuwe vrienden, neem je deel aan activiteiten van je studentenvereniging, enzovoorts. Door al deze activiteiten zal je niet altijd tijd hebben om te sporten! Dit is niet heel erg, want er zijn voldoende manieren om toch te bewegen door de dag heen. Houd er rekening mee dat je voldoende moet bewegen om je fit en vitaal te blijven voelen. Ondanks alle wijntjes, biertjes en bitterballen wil je er natuurlijk ook goed uit blijven zien! In dit artikel geven we je een aantal tips om toch voldoende beweging te hebben, ondanks de drukte die je studie met zich meebrengt.

Tip 1: ga samen met vrienden naar de sportschool

Een van de mogelijkheden die je hebt als je het erg druk hebt, is samen met vrienden naar de sportschool. Zo heb je je vrienden een keer extra gezien, kun je meteen bijpraten en heb je toch bewogen! Ook is het makkelijker om jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan, als je met anderen afspreekt. Je wilt je vrienden immers niet in de steek laten! Spreek vooraf een vast tijdstip in de week af, waarop je met elkaar gaat sporten. Zo kun je de rest van je activiteiten om dit moment heen plannen.
Om je spieren voldoende te laten herstellen kan het gebruik van eiwitshakes aan te raden zijn. Met de eiwitten in deze shakes zullen je spieren sneller herstellen en sterker worden. Op de website MuscleConcepts.nl vind je meer informatie over het gebruik van shakes en de verschillende soorten shakes die tegenwoordig worden aangeboden. Bekijk vooraf goed welk type shake het beste bij je past, om maag- en darmklachten te voorkomen.

Tip 2: pak de fiets als je naar colleges gaat

Het is vaak het verleidelijk om met de bus naar je college te gaan als je daardoor nog iets langer in bed kunt blijven liggen. Probeer met deze gedachte te breken en neem vaker de fiets als je naar college gaat! Door te fietsen beweeg je al snel een half uur extra per dag, waardoor je iets minder vaak hoeft te sporten. Niet alleen is bewegen fijn, ook kun je je vaak beter concentreren tijdens een college. In de herfst- en wintermaanden kun je het fietsen altijd nog vervangen door een bezoek aan de sportschool.

Tip 3: word lid van een studentensportclub

Naast de mogelijkheid om in een sportschool te gaan sporten met vrienden, kun je natuurlijk ook lid worden van een studentensportclub. In iedere studentenstad zijn wel sportclubs te vinden, die zich specifiek richten op studenten. Het idee achter een dergelijke sportclub is dat gezelligheid en sporten gecombineerd worden. Tijdens de trainingen gaat het er niet altijd heel serieus aan toe en wordt er vaak afgesloten met een hapje en een drankje. Zo leer je nieuwe mensen kennen en ben je tegelijkertijd aan het sporten!

Wanneer je aan het sporten bent om af te vallen is het vanzelfsprekend niet altijd even slim om na het sporten nog lang te blijven hangen. De biertjes, wijntjes en bitterballen hebben een slechte invloed op het proces van afvallen. Welke sport past goed bij jou?