Voor veel studenten is het lastig om na hun studie een baan te vinden. Door de banenmarkt van dit moment zitten veel studenten na hun studie lang thuis of doen ze werk waar ze niet voor geleerd hebben. Er wordt bij vacatures vaak gevraagd om werkervaring of hoge papieren. Om toch aan een baan te komen moet je zorgen dat je uitblinkt op de dingen die je wel hebt. Vandaar dat wij in dit artikel een aantal tips geven die je hopelijk helpen bij het vinden van een baan na je studie.

Zoek een baan die je écht leuk vindt

Dit zal misschien logisch klinken, maar veel mensen solliciteren maar omdat zij zo snel mogelijk een baan willen vinden. Wanneer je een baan vindt die je echt leuk vindt zal je zien dat het sollicitatiegesprek ook veel beter gaat. Je zal in het gesprek veel gemotiveerder overkomen en het is voor jezelf makkelijker om je te verdiepen in het bedrijf. Daarnaast zal je als je wordt aangenomen bij een bedrijf dat je niet écht aanspreekt sneller het werk zat worden. En wie weet kan je dan binnen een paar jaar weer op zoek naar iets nieuws.

Maak je CV speciaal

Het CV is het eerste dat het bedrijf van je ziet. De eerste indruk is altijd belangrijk en hier kan je al zorgen dat je een aantal punten voor staat op je concurrenten. Door een leuke en opvallende CV te maken zorg je dat jouw CV waarschijnlijk bovenop de stapel komt te liggen. Je maakt de lezer hiermee nieuwsgierig en de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek is dan ook vele malen groter.

Maak gebruik van je netwerk

In je eigen omgeving zullen er vast en zeker vacatures vrij zijn. Vraag aan de mensen om je heen of zij nog opties voor je hebben. Hoe meer mensen het weten hoe groter de kans dat je wat vindt. Daarnaast is het ook slim om social media in te schakelen. Zeg op Facebook, twitter, LinkedIn dat je op zoek bent naar een baan en wie weet komen de opties wel naar jou toe.

Spreid je kansen NIET

Focus je vooral op één sollicitatie. Zo kan je je volledige aandacht richten op dat bedrijf en weet je zeker dat je geen dingen door elkaar haalt. Bij een sollicitatie is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en laat zien dat je je echt verdiept hebt in het bedrijf.

Kom op tijd

Een absolute dooddoener is te laat komen. Als je zelfs op je sollicitatie al te laat komt, dan zal het op gewone werkdagen al helemaal niet goed gaan. Je kan beter een half uur te vroeg komen, dan laat je zien er echt zin in te hebben. Maar het meest ideale is om ongeveer 15 minuutjes te vroeg te arriveren. Mocht je door wat voor rede dan ook toch te vroeg zijn, ga dan even een rondje lopen of een ijsje halen.

Schrijf je in

Schrijf je in op verschillende uitzendwebsites. Deze websites hebben veel contacten en kunnen je snel aan het werk zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld horeca uitzendbureaus, zij zijn altijd op zoek naar gemotiveerd personeel met het liefst wat ervaring. In de horeca zijn ze momenteel hard op zoek naar gemotiveerde werknemers, dus ze kunnen je hard gebruiken.